Asiatonta Touhuiluasi tarkkaillaan. Ja siitä kirjoitetaan.

Kaikki blogit puheenaiheesta Köln

Tuhat ahdistelua samaan aikaan aivan sattumalta? Ei mahdollista!

Kölnissä uudenvuodenyönä yli 1000 naista joutui ahdistelujen ja muiden rikosten kohteeksi. Samaan aikaan Suomessa kokoontui noin 1000 maahanmuuttajataustaista ja kokoontumisen jäljiltä poliisilla on selvitettävänä 19 seksuaalirikosta.

Tämä kaikki on totisinta totta. Sen sijaan mitenkään ei voi olla totta mm. Vihreä Lanka -lehden kertoma väite, että tapahtumat eivät olleet suunnitelmallisia.

Angela Merkelin vuosisadan haaste

Tilanne kärjistyi syksyllä, kun Saksa päätti pitää rajansa auki kaikille tulijoille, pakolaisille. Ja niitähän riitti. Alusta lähtien on ollut vaimeaa murinaa kustannuksista, mutta ne on kumottu tutuin Suomessakin käytetyin fraasein. Uuden vuoden tapahtumat muuttivat kaiken.

Kölnin tapahtumat vahvistavat poliisia ja oikeuslaitosta

Nordrhein-Westfalenin pääministeri Hannelore Kraft (SPD) ilmoitti, että vastareaktiona Kölnin uudenvuoden yön tapahtumille vahvistetaan osavaltion poliisia. Hänen mukaansa maan väkivaltamonopoli pitää olla ammattilaisten käsissä. Tässä asiassa kansalaisaktiivisuus ei ole oikea tie. Hän puhui kuitenkin myös poliisin "operatiivisesta virhearviosta" uudenvuoden yönä.

Hyökkäys Kölnin tuomiokirkkoon

Kyseinen katolinen tuomikirkko on vanha. Sen paikalle tehtiin ensimmäinen kirkko 400 – luvulla. Kuten monet muutkin kirkot se paloi, paikalle rakennetiin uusi. Sitä suunniteltiin, rakenneltiin ja korjailtiin vuosisatoja. Nykyisessä muodossaan se on ollut 1880 – luvulta lähtien. Toisen maailmansodan aikana sitä pommitettiin, mutta kirkko pysyi pystyssä. Se on Kölnin tunnetuin rakennus, maamerkki, Unescon listoilla ja yksi Saksan kuuluisimpia arkitehtuurisia saavutuksia.

Vapaaehtoinen turvallisuusvalvonta poliisin organisoimaksi

Uudenvuodenyö saksalaisessa Kölnin kaupungissa oli käännekohta. Noin tuhannen pääosin maahanmuuttajataustaisen henkilön päällekäymiset ovat tähän mennessä aiheuttaneet jo yli 500 rikosilmoitusta, vaikka Ylen toimittaja puhui vain muutamasta.

Kyse ei ole vain Kölnistä. Samanlaista tapahtui samaan aikaan monissa muissa Saksan kaupungeissa. Sitä samaa olisi tapahtunut myös Suomessa, mutta poliisi onnistui toimimaan ennaltaehkäisevästi.

Raiskaus vastaan kuoripojan raiskaus

Perussuomalaiset on Suomessa toimiva hallituspuolue, jonka keskeiset teemat ovat perussuomalaisten tukijalkana olleet, eli maahanmuuttovastaisuus ja perustuslakituomioistuimen saaminen Suomeen. Myös pakkoruotsista luopuminen olisi heidän mielestään hyvä asia kuten  myös kehitysavun supistaminen tai kokonaan lopettaminen. Perussuomalaiset mainostavat itseään mielellään työväen puolella toimivaksi puolueeksi, he siis kilpailevat sosialidemokraattien äänestäjistä, eli siitä äänestäjäkunnasta jossa on ilmeisesti eniten massaa.

Perinteinen media valehteli ja sensuroi seksuaalista väkivaltaa

Uudenvuodenyönä Saksan Kölnissä, Hampurissa ja useilla muillakin paikkakunnilla oli liikkeellä lukuisia ulkomaalaisten miesten ryhmiä, jotka ryöstelivät ja kävivät härskisti naisiin käsiksi. Yksin Kölnissä noin 500-1 000 miehen teoista on jätetty tähän mennessä jo noin 120 rikosilmoitusta.

Mutta mitä tekee media, jonka pitäisi kertoa asioista objektiivisesti ja neutraalisti?

Uuden vuoden painajainen Kölnissä

Saksan päälehdissä, nettilehtien etusivujen jutuissa, puidaan tapahtumia.  Referaatti Saksan tämän hetken pääaiheesta, Kölnin rautatienaseman tapahtumista uutenavuotena.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä