Asiatonta Touhuiluasi tarkkaillaan. Ja siitä kirjoitetaan.

Rajat kiinni vai pää kiinni?

Sanomalehti Karjalainen julkaisee verkkosivuillaan lyhyen jutun rouva Heiskasesta, joka synnytti vuoden 2016 ensimmäisen vauvan Tikkamäellä. "Maahanmuuttokriitikko" kauhistuu. Nainenhan on musta! Siinä se todiste hänen epäilyilleen nyt lepää: Suomessa ON enemmän mamuja kuin kantaväestöä. "Kriitikko" tarvitsee tukea ja linkkaa uutisen Facebookin Rajat Kiinni! - Kansanliikkeen sivulle saatteella: "Tähän on tultu.Koittakaa nyt saada niitä tenavia aikaiseksi enemmän."

 

No mutta. Useampi kymmen tykkää ja vertaistukea alkaa sataa kommenttikentän täydeltä, ryhmälle ilmeisen ominaiseen tyyliin. Kuten esimerkiksi:


"Ei vois vähemmän kiinnostaa mustan muijan kakara"


"Neekerin sukunimi on Heiskanen.Joku dorka pamauttanut paksuksi"


"näkee et perseest puot ku paska viel pinnassa..."


"En aio enää tehdä yhtään lasta alistettavaksi. Kaksi lastani (poika 9 tyttö 6) kasvatan isänmaalliseksi, jotka ei pelkää tarttua aseeseen tarvittaessa."


"Nythän uusia suomalaisia vasta tarvittaisiinkin, jotta pysyttäisiin enemmistönä tulevaisuudessakin."


"Kato..kakkapökäle.."


"Toi sen mutsi näyttää gorillalta..."


"Valtio kiittää uudesta sossupummista!"


"Kyl muuten nainen voi olla ruma!"


"Se on kyl ihme juttu, minkä vitun takia nää loiset lisääntyy enemmän kuin kantaväestö? Varmasti saa tukia paremmin, koska ei sitä muuten voi selittää..."


"eikö noi helvetin värivikaiset oo koskaan kuulleet ehkäisystä"


"Olisi voitu säästää tuokin uutinen, ei kiinnosta. Pitikin olla uus rullahuuli ja viddu kehtaa ees sanoakkaan kun niin viduttaa katsoa jo tuommosia perzeestä syntyneitä sekasikiöitä!"


"Surullisia uutisia Suomesta"


"Vuoden ensimmäinen saasta"


"Onpa harvinaisen ruma lapsi !"


"Ei voi mitään, voin pahoin tätä uutista katsoessani."

 

Minäkin voin pahoin, kiitos kommenttien. Palaan hetkeksi takaisin Karjalaisen sivuille ja katson kuvaa onnea säteilevästä äidistä, joka pitää hellästi kiinni sylissään nukkuvan pienokaisensa sormista. Miten sairas ihminen voikaan olla, kun kyseistä kuvaa katsoessaan saa ulostettua näppäimistöstään vain jotain edellisten lainausten tasoista? Jostain syystä tuollaisen pahuuden edessä hätkähtää kerta toisensa jälkeen, vaikkei ulosannissa mitään uutta olekaan.

 

Onneksi "keskustelun" edetessä ruudulle ilmestyy asiaankuuluvilla täytesanoilla höystettyjä toivonpilkahduksiakin, kuten:


"Mitä vitun väliä sillä on onko se musta vai valkoinen ?"


"No ei mitään."


"Keskustelun taso on kyllä sellasta että sitä miettii mitä helvettiä teen tässä ryhmässä! Oikeesti, jos ei oo muuta sanottavaa kuin huoritella ja suoltaa paskaa niin oisko joskus parempi olla hiljaa?!"

 

Huh. Kuten jaksoin toivoakin, tuon valtavan, liki 6500 henkilöä kattavan kansanliikkeen seasta löytyy kuin löytyykin sen aktiivisimmasta murto-osasta poikkeavaa ajattelua. Valitettavan pieni osuus tämän ryhmän jäsenistä kuitenkaan puuttuu täysin ala-arvoiseen kommentointiin millään tavalla. Reilusti yli kuusituhatta (6000!) henkilöä siis antaa hiljaisen hyväksyntänsä kommenteille joita ihmisistä, jopa vastasyntyneistä vauvoista, kirjoitetaan. Ryhmän ylläpito toki ilmoittaa pyrkivänsä valvomaan lakien ja hyvien käytöstapojen noudattamista keskusteluissa ja jotkut onnettomat saattavat luottaa siihen. Olisi vain ihan mielenkiintoista nähdä ne kommentit, joita sivusto ei ole sallinut. Varsinkin, kun uutisen Tikkamäen ensimmäisestä vauvasta jakaa yksi ryhmän ylläpitäjistä. Ylläpito ei siis selvästikään osaa hommaansa, tai sitten heillä ei yksinkertaisesti ole tarvittavia älyllisiä taitoja erottaa kommenttia, joka ylittää kohtuuden rajan.

 

"Vittu en ole ikinä nähnyt noin mustaa neekerihuoraa.."


"Saatana et on muuten musta.."


"En tiedä. Mut näyttää siltä, kun perseestä olis tullu toi muksu."


"Sitä se anaaliseksi teettää"


"Ruotsiinkin syntyi kuulemma vuoden ensimmäinen lapsi. Neekeri sekin.. Alkaako täällä vittu kenelläkään hälytyskelot soimaan jo?"

 

Liekö hälytyskeloja olemassakaan, mutta kellot sen sijaan soivat ja lujaa, kun tuollekin sivustolle silloin tällöin eksyy muistuttamaan itseään, millaista roskaa tämä maa pitää sisällään. Ryhmä ilmoittaa olevansa massamaahanmuuttoa vastaan, mutta kappas kun se ei kuitenkaan pyri tekemään havaitsemansa ongelman eteen yhtään mitään. He näyttävät vain jakavan kilpaa otsikoita joista ovat raivostuneet ja kirjoittelevat sanoja neekeri, karvakäsi, saatana, kotiin, perkele, raiskaaja, ampua, terroristi ja oksennus vaihtelevassa järjestyksessä. Tyhmempikin ymmärtää, ettei tuollaisella ulosannilla edistetä omaa asiaa mitenkään. Päinvastoin sillä saadaan rajojen sulkeminen vaikuttamaan vain tyhjänpäiväisen ja jälkeenjääneen joukon känni-idealta. Oli pakolaispolitiikasta mitä mieltä tahansa, ihmisistä on pakko osata puhua kunnioittavasti, jos haluaa tulla näkemyksineen kuulluksi.

 

Esimerkiksi rouva Heiskasen jutusta selviää hetkessä, ettei hän liity tämänhetkiseen pakolaisaaltoon ja massamaahanmuuttoon mitenkään. Hänestä kuitenkin kirjoitetaan samoja kommentteja kuin jostain MV-lehden esittelemästä muka elintasopakolaisesta, jolla on nähty 50 euron seteli ja parempi puhelin kuin Ilja Janitskinilla. Neekeri-sanaa toistetaan kroonisesti, kun mitään muutakaan ei keksitä. Toisaalla keskustellaan siitä, miten tummaihoista voi aivan hyvin kutsua neekeriksi, koska sana tarkoittaa tummaihoista. Suosittelisin heille jokaiselle hetkeä, jonka aikana pohtisivat itsekseen, miksi he takertuvat toisten ulkoiseen olemukseen niin tiukasti. Ja miksi tiettyä sanaa pitää käyttää, jos tietää sen olevan loukkaava. Lihavaa ihmistäkin voisi puhutella läskinä, silmälasipäistä puolisokeana, pyörätuolilla liikkuvaa vammaisena ja niin edelleen. Vaikka ne olisivat miten kiistämättömiä faktoja näistä henkilöistä, on mukavampaa kohdata ihmiset ihan vain ihmisinä. Näemme ulkokuoren, mutta emme tarinaa sen takana. Emmekä tule tarinaa näkemäänkään, jos olemme heille tylyjä. Niin, arvon rasisti, tiedän ettei sinua kiinnosta yhdenkään tummaihoisen tarina, koska hän on tummaihoinen. Mutta älä tällöin myöskään oleta ihmisten kiinnostuvan sinun "kasvutarinastasi" rasistiksi, saati asioista joita yrität ajaa.

 

Rasististen ryhmien estottomimmat kommentoijat ovat joukko ihmisiä, jotka todella uskovat Suomen menevän pilalle maahanmuuttajien, pakolaisten ja jopa keskivertoa tummempi-ihoisten suomalaisten vuoksi. Jotkut heistä pelkäävät kovastikin Isis-terroristien iskua, mutta seuraavassa lauseessa haaveilevat itse pakolaisten ampumisesta. He mainostavat pippurisumutteita raiskausten pelossa ja jakavat seuraavaksi vitsikkään piirroksen raiskaustilanteesta ja kirjoittavat perään "LOL, toivottavasti suvakit raiskataan". He puolustavat rakasta kristinuskoaan kiivaasti siltä mukamas pahastikin jalansijaa vievää islamia vastaan. Samaan aikaan he kuitenkin luulevat espoolaisen kirkon muuttuneen miltei moskeijaksi, kun sen seinällä ollut risti on korvattu "oudolla silmätaululla". Silmätaulu nyt sattuu kuvaamaan ihan meidän oman Jessen kärsimyshistoriaa, - kappas, ettei yksikään aiheesta riehaantunut sitä kirkossa uskontoa harjoittaessaan huomannut. Nuo ihmiset julkaisevat mielipiteitään varmoina faktoina ja toisaalla kieltävät julkaisemasta ryhmänsä seinällä mm. Saku Timosen blogikirjoituksia, jotka kerta toisensa jälkeen todistavat heidän faktansa pelkiksi mielipiteiksi. Aito fakta tuntuu niin pahalta, että se pitää ohittaa ja kutsua sitä mädätykseksi, ehkä lukea väliin vähän MV:tä. He haukkuvat hallitusta, koska se ajaa Suomen asioita talouden eikä kansalaisten hyvinvoinnin nimissä, ja ovat itse ajavinaan kansalaisten hyvinvointia, vaikka ovat vain ja ainoastaan ihonvärin asialla. Ja he ovat ihmisiä, jotka eivät erota edes auttavasti toimintansa ironisuutta.

 

Selvähän se on, että tuon tason ajattelijat ovat joko trolleja tai vain älyllisesti vajavaisia. Joukkoon mahtuu varmasti molempia. Yhtä kaikki, mitään järkevää he eivät saa aikaiseksi, vaikka heillä olisi siihen upea mahdollisuus. Heitä on paljon, joten löisivät viisaat päänsä... Tai, no... Päänsä yhteen, ja alkaisivat markkinoida kansanliikettään vakavasti otettavana vaihtoehtona näille vaikeille ajoille. Se vaatisi vain yhden pienen jutun: ihmisarvon myöntämisen jokaiselle.

 

Niin, tuo pieni juttu vesittää tuolta porukalta kaiken. He eivät ymmärrä ihmisarvoa, he ymmärtävät vain ihonvärin. Heillä ei ole kykyä nähdä edes sitä, että heidän suvakeiksi tituleeraamansa porukka on koko ajan ollut aivan yhtä huolissaan pakolaistilanteesta. No joo, eivät ehkä yhtä paranoidisella tasolla, mutta huolissaan kuitenkin. Tämä fakta hämärtyy heti, kun joku kehtaa vaatia asiallista tapaa puhua ihmisistä ja kantaa osaltaan huolta myös pakolaisten turvallisuudesta meidän keskuudessamme. Totaalirasistin mielestä ihmisarvon myöntäminen tummaihoisille kumoaa rakkauden omaa maata kohtaan. Keskustellaanpa siinä sitten pakolaispolitiikasta, kun toista polttopulloisku itkettää ja toista naurattaa.

 

No, minkäpä mamuallerginen lopulta vaivalleen voi, varsinkin, jos on eksynyt kaltaistensa seuraan somessa. Ei siinä auta muu kuin jakaa seuraavaksi kuvaa Mustasta Barbaarista Pikkuleijonien MM-ottelussa ja toistaa pahoinvoivana sanaa neekeri, niin kauan kuin näppäimistö toimii. Se ei toki vaikuta lainkaan säälittävältä touhulta ja antaa varmasti paljon voimaa kuluttaa jatkossakin elämäänsä vihaisena näyttöpäätteen äärellä. Se on tärkeää. He todella ovat kansan asialla, - joskin vain ilmiselvänä esimerkkinä mielenterveyspalveluiden riittämättömyydestä. Sipilä, älä leikkaa enempää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Etkö sinä p..keleen suvakki ymmärrä, että Suomessa ei ole rasismia ja kaikki nuo kommenttisiteeraukset heijastavat vain tervettä maahanmuuttokriittisyyttä?

Käyttäjän Make666 kuva
Marika Salonen

...Niin. Tosiaan. Taisinkin vain nähdä unta siitä, että täällä oli käymässä joku rasisti. Hyvä, että juttu selvisi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ilmankos isänmaalliset rotujengit tehostavat katupartiointia.

Käyttäjän HeikkiMkinen1 kuva
Heikki Mäkinen

Kiitos blogistille hyvästä kirjoituksesta. Kuten arvata saattaa niin ensimmäinen kommentti on samaa tasoa kuin kommenttisitaatit blogissasi.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Sarkasmia Kuikalta. )

Rajat kiinni-sivustolla näyttää olevan ihka aitoa rasistista sontaa. Jutut ovat aivan sairaita. Sitä en ymmärrä, miksi joku kuluttaa aikaansa lukemalla tuota sontaa ja yrittää ilmeisesti väitellä siellä noiden rasistien kanssa. Eikös tuo ole mm. susanna Kaukisen nykyinen temmellyskenttä?

Jään kaikesta tuosta paitsi, kun viihdyn vain näillä hyvin moderoiduilla foorumeilla, kuten puheenvuoro. Täälläkin varmaan puolet keskustelijoista kritisoi EU:n turvapaikanhakujärjestelmää ihan sivistyneesti. Tuollaiseen kielenkäyttöön en ole törmännyt missään, vaikka joka puolella on maahanmuutosta keskustelua.

Käyttäjän Make666 kuva
Marika Salonen

Heikille kiitokset. Ja tosiaan, sarkasmiksi voinee ensimmäisen palautteen lukea. Toki, jos se ei olisi siinä, jonkun olisi pitänyt kirjoittaa se ihan tosissaan.

Mari, Kaukisen temmellykseen en ainakaan tällä selailulla kiinnittänyt erityistä huomiota, mutta ilmeisemmin tosiaan viihtyy ryhmässä. Huomattavasti terveempi harrastus pysytellä esim. täällä Uuden Suomen sivuilla! Kannatan ja otan mallia. Kunnes henkinen masokistini taas herää (tosin tällä lukukokemuksella kyllä pärjää pitkälle).

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kai joku ehti jo vaatia koko sairaalan sulkemista perusteellista desinfiointia varten?

Käyttäjän Make666 kuva
Marika Salonen

Eipäs muuten tullut vastaan tuota, ihme kyllä. Olivat jotenkin niin fokusoituneita suremaan sukupuuton partaalla olevia suomalaisia. Mutta tästäpä vähän vinkkiä keskustelun jatkoksi, jos joku ryhmäläinen eksyy tätä lukemaan!

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

" oisko joskus parempi olla hiljaa?!" "

ite tykkään härskistäkin kielenkäytöstä, mutta sais sisältöä silloinkin edes pikkasen miettiä, tai oikeastaan erityisesti just silloin,
enpä nyt muutakaan osaa kuin huokaista ja kompata,
että kyllä olisi.

muuhun en ota kantaa

Toimituksen poiminnat